Digitális alapismeretek és alkalmazásuk a turizmusban

5

tananyag

30

videó

8 hét

képzési idő

online

Képzés és vizsga

30

óraszám

magyar

Képzés nyelve

áttekintés

Nemrég érettségiztél, nem tudtál továbbtanulni, vagy még nem tudod, milyen irányban szeretnéd képezni magad? Munka mellett szeretnél tanulni? Saját turisztikai vállalkozással rendelkezel vagy tervben van az indítása?

Digitális turisztikai szakember képzésünk jó lehetőség arra, hogy megfelelő szakmai tudást szerezz és a turisztikában kamatoztasd a megszerzett ismereteket. Ismerkedj meg a szakma részleteivel szakemberek segítségével, akik a turizmusban dolgoznak és naprakész információkkal látják el a képzésben résztvevőket.

A képzés célja megismertetni a résztvevőkkel a turizmus online lehetőségeit, digitális megoldásait, amelyek jelentősen növelik a hatékonyságot, élőmunka megtakarítást és eredményesebb működést tesznek lehetővé

A képzési program 1. képzésén megismerkedhetsz a turizmus és az információs és kommunikációs technológiák (IKT) alapjaival. A turisztikai ügyviteli szoftverek használatának megtanulásával megkönnyítheted mindennapi munkádat. Fontos, hogy profi módon tudd bemutatni turisztikai vállalkozásod. Szakembereink segítenek neked abban, hogy a prezentáció készítés és annak bemutatása ne okozzon problémát a jövőben. A vállalkozásod menedzselése mellett a pénzügyek kezelése és az adózás is fontos szerepet játszik. Digitalizáld pénzügyeidet! A képzés keretében ezt a fontos kérdéskört is körbejárjátok oktatóink segítségével.

Olvass tovább, hogy részletesebben is megismerd képzésünket.

kinek ajánljuk a képzést?

 • Aki szeretné megismerni a turisztikai ágazat működésének elveit, a turizmus hazai és nemzetközi helyzetét, piac szereplőit, sajátosságait és kapcsolódásait,
 • Szeretne alapvető információs és kommunikációs technológiai ismeretekkel rendelkezni, magabiztosan használja a fontosabb irodai rendszereket,
 • Szeretné megismerni a turizmusban rendelkezésre álló digitális eszközöket, turisztikai ügyviteli szoftvereket, és képes azok használatára,
 • Szeretne képességet szerezni szakmai javaslatok, ajánlatok kidolgozására és azok prezentálására az erre alkalmas szoftverek segítségével,
 • Szeretne jártasságot szerezni a turisztikai cégek adó- és pénzügyeinek digitális (FinTech, SZÉP-kártya) megoldásaiban

mi a képzés bementi követelménye?

A képzés bemeneti követelménye, hogy rendelkezz érettségi vizsgával és az angol szövegértés jól menjen. A jelentkezésnek nem feltétele a nyelvvizsga, azonban ahhoz, hogy magabiztosan tudj tájékozódni az online világban, szükséges az angol nyelvismeret.

A képzés során megszerezhető kompetenciák

 • Magas szintű szóbeli és írásbeli kommunikációs készség,
 • Projektszemlélet, megoldásorientáltság,
 • Proaktivitás,
 • Jó döntéshozatali képesség rosszul strukturált problémák esetén is,
 • Együttműködési készség, kompromisszumkészség,
 • Komplex problémák, összefüggések átlátásának képessége,
 • Elkötelezettség a minőségi munkavégzés iránt

mentorprogram

Az oktatók egyben mentorok is, akik online – főként e-mailes – konzultációt biztosítanak a résztvevők számára a képzés ideje alatt.

eszközigény

A résztvevőknek saját számítógéppel kell rendelkezniük, hogy elvégezhessék a képzést.

képzés díja

A képzés önköltséges, melynek díja 100.000 Ft. A modul sikeres teljesítése esetén a Magyar Turisztikai Szövetség (MTSZ) 50%-os tandíj-visszatérítéssel támogat minden hallgatót.

Engedélyszámok:

Digitális alapismeretek és alkalmazásuk a turizmusban: E-000072/2013/D015
Digitális alapismeretek és alkalmazásuk a turizmusban távoktatás keretében: E-000072/2013/D018tás keretében

Videó lejátszása

tantárgyak

Hallgatóként megismerheted a turisztikai ágazat működésének elveit, a turizmus hazai és nemzetközi helyzetét, a piac szereplőit, sajátosságait és kapcsolódásait.

Megismekedhetsz az információs és kommunikációs technológiák alapelemeivel, valamint a legfontosabb irodai rendszerek (MS Office) használatával és alkalmazási lehetőségeivel.

A tárgy ismerteti a turizmusban rendelkezésre álló digitális eszközöket, a legfontosabb turisztikai ügyviteli szoftvereket, valamint azok használatát

A hallgatók elsajátítják a prezentációs szoftverek (Power Point, Prezi) használatát és alkalmazási lehetőségeit a turisztikai vállalkozásoknál.

A tárgy keretében a hallgatók megismerik a turisztikai cégek adó- és pénzügyeinek digitális (FinTech, SZÉP kártya) megoldásait.

A képzés sikeres zárásának feltétele, hogy a résztvevők legalább 51%-os teljesítménnyel megoldják a tantárgyakhoz kapcsolódó online teszteket.

javasolt ütemterv
a tanuláshoz

információk a képzés elvégzéséhez

a képzés oktatói

készen állsz, hogy jelentkezz aZ ONLINE képzésre?

Az online képzésre a jelentkezési határidő: folyamatos

ELÉRHETŐ SZINTEK A
KÉPZÉSI PROGRAMBAN

Previous
Next

ELSAJÁTÍTHATÓ ismeretek
a képzésEN

Turizmus alapismeretek
IKT alapismeretek és alkalmazásuk
Turisztikai ügyviteli szoftverek, digitális iroda
Digitális prezentációkészítés
Digitális pénzügyi és adózási alapismeretek

További képzések

Ha elvégezted a képzést, vagy eleve magasabb szintű képzésre gondoltál, nézd meg a következő képzéseket is

Digitális turizmusmarketing

Digitális turizmusmarketing

5 tantárgy - képzési idő: 30 óra
megnézem a képzést

NÉZD MEG AZ EDUTUS EGYETEM TOVÁBBI KÉPZÉSEIT