ismerd meg turisztikai szakembereinket, oktatóinkat

A digitális alapismeretek és alkalmazásuk a turizmusban képzés OKTATÓI

köbli ádám_honlapra

DR. KÖBLI ÁDÁM

Az Edutus Egyetem adjunktusa vagyok. Tanulmányaimat a Pécsi Tudományegyetemen folytattam, 2013 óta tanítok turizmushoz köthető tantárgyakat. Külföldi tanulmányútjaim révén beleláthattam sok európai turisztikai képzőhely felépítésébe, megismerhettem innovatív módszereiket. Disszertációmat 2018-ban védtem meg, amelynek témája a nemzetközi jelentőségű magyar fürdővárosok komplex turizmus- és településfejlesztési vizsgálata volt, mindezt a fenntarthatóság jegyében. 2017 óta tanítok az Edutus Egyetemen gazdasági és turisztikai tantárgyakat. Egyetemi munkám mellett csoportvezetőként is dolgozom immár hat éve, ifjúsági és felnőtt magyar csoportokat vezetek belföldi és közép-európai desztinációkban.

Tóth Árpád_honlapra

TÓTH ÁRPÁD

Széchenyi István Egyetemen szerzett diploma után Budapesten a Big4 könyvvizsgáló társaságoknál dolgoztam. Három évet dolgoztam Brüsszelben egy FTSE 500 tőzsdén jegyzett autóipari társaság európai központjában. 2008-tól óraadóként csatlakoztam a Széchenyi István Egyetem Közgazdaságtudományi Karának Gazdasági Elemzések tanszékéhez. 2011-2016 között egy NYSE FTSE100 társaságnál láttam el elsőként belső ellenőri, majd Compliance feladatokat egészen 2016 szeptemberéig. 2016 óta vagyok a Széchenyi István Egyetem főállású alkalmazottja vagyok, Számvitel, Kontrolling és IFRS tantárgyak oktatásában veszek részt. 2017-től az Egyetemen működő Járműipari Kutatóközpont projektmenedzseri állását is ellátom.

Szabó Tünde_honlapra

SZABÓ TÜNDE

Az Edutus Egyetem mestertanáraként dolgozom. Egyetemi tanulmányaimat a József Attila Tudományegyetemen (ma Szegedi Tudományegyetem) végeztem, matematika-kémia szakon diplomáztam 1994-ben. Az egyetem elvégzése után középiskolában tanítottam matematikát, mellette informatikai, számítógép-használói tanfolyamokat tartottam. 2005 óta tanítok a felsőoktatásban, gazdasági, turisztikai képzésben különböző matematikai, informatikai tárgyakat. Ezek között Gazdasági matematikát, az Informatika tárgy keretein belül pedig a legfontosabb irodai alkalmazások (Microsoft Word, Excel, Power Point) kezelését.

Konczos Annamária_honlapra

POLLÁKNÉ KONCZOS ANNAMÁRIA

2012-ben végeztem a Széchenyi István Egyetem, egészségügyi szervező szak, egészségturizmus-szervező szakirányán. Jelenleg Turisztikai projektmenedzser tanácsadó szakirányú továbbképzésén veszek részt. 2014 óta dolgozom a szállodaiparban, a Széchenyi István Egyetem oktatószállodájában a Famulus Hotel**** - ben. Kollégiumi értékesítőként 1 évet töltöttem el, majd rendezvény – és értékesítési asszisztensként 5 évet dolgoztam. 2020. májusa óta a szálloda értékesítési vezetője vagyok. Az itt töltött több mint 6 év alatt, a szálloda több részlegén is dolgoztam, így sok tapasztalattal rendelkezem egy szálloda működését illetően. A feladataim közé tartozik a diákok gyakorlati oktatása, gyakornokaim közül néhányan már munkatársakká váltak.

Jobbágy László_honlapra

JOBBÁGY LÁSZLÓ

A Digitális Jólét Nonprofit Kft. ügyvezetője és Magyarország Digitális Nagykövete vagyok. A Budapesti Műszaki Egyetemen végeztem mérnök informatikusként, az elmúlt 10 évben több minisztériumban és háttérintézményben dolgoztam. Korábban a Miniszterelnökség Közigazgatás-fejlesztési és Stratégiai Tervezési Főosztályát vezettem, több nagy közigazgatási informatikai projektet vezettem. Szakterületeim az állami szakrendszerek, elektronikus ügyintézés, illetve az informatikai biztonság. Informatikai biztonsági vezetőként dolgoztam az Állami Egészségügyi Ellátó Központban, illetve a Miniszterelnöki Kormányirodán. A Digitális Jólét Programban indulása óta állandó szakértőként dolgozom.

Ambrus Rita Anna_honlapra

DR. AMBRUS RITA ANNA

Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerzett diploma átvételét követően Sopronban, a Magyar Hitel Bank Rt-nél, majd a Magyar Külkereskedelmi Bank Rt-nél hitelügyi előadóként dolgoztam. Óraadóként az 1999/2000. tanévben csatlakoztam a Nyugat-magyarországi Egyetem Közgazdaságtudományi Karának Pénzügyi és Számviteli Intézetéhez, ahol hamarosan az adózáshoz kapcsolódó tantárgyak felelőse és oktatója lettem. A Nyugat-magyarországi Egyetemen biztosítási szakközgazdász oklevelet, majd PhD fokozatot szereztem. 2018-tól vagyok a Széchenyi István Egyetem alkalmazottja, ahol az Adózás, valamint a Számvitel I. és Számvitel II. tantárgyak oktatásában veszek részt. Vállalkozóként adózási, pénzügyi és üzletviteli tanácsadással foglalkozom.

Az online rendszerek a turizmusban képzés OKTATÓI

Duchai Márta_honlapra

DUCHAI MÁRTA

Az ÉrtékelésTUNING alapítója, Tripadvisor specialista és a pozitív vendégértékelések szakértője vagyok. Főiskolai tanulmányaimat a turizmus területén végeztem. 2006-ban diplomáztam turisztikai desztinációs menedzsment szakirányon közgazdászként. Szakmai tapasztalataimat Németországban, Ausztriában, valamint hazánkban turisztikai tanácsadó cégeknél és Budapest legnagyobb fedett aquaparkjában szereztem. Kisvállalati online marketing területén is képeztem magam, majd 2018-ban elindítottam saját vállalkozásom az ÉrtékelésTUNING-ot, amely a turisztikai szolgáltatóknak segít eligazodni az online marketing, hangsúlyosan a Tripadvisor és a hozzá kapcsolódó online közösségi média platformok világában.

Ihász Beatrix

IHÁSZ BEATRIX

A Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskola Kereskedelmi szakán szereztem közgazdász végzettséget 1996-ban, 1997-ben idegenforgalmi szakközgazdász diplomát szereztem. Részt vettem a repülőjegy, hotel és bérautó foglalási rendszereket magyarországi bevezetésében, és használatukat több éven át oktattam utazási irodai dolgozók részére. 1999-ben létrehoztuk a TravelSoft OnLine Kft.-t, mely kifejezetten idegenforgalmi online foglaló rendszerek fejlesztésére szakosodott. Itt építettük ki Magyarország első online utasbiztosítási rendszerét. De olyan foglaló rendszerek létrehozásában, és működtetésében is részt vettem, és veszek, melyek a mai napig Európa szerte egyedülállóak.

Sík András_honlapra

DR. SÍK ANDRÁS

2003-ban szereztem geográfus diplomát az Eötvös Loránd Tudományegyetemen, majd 2011-ben PhD fokozatot a Mars felszíni formakincsének térinformatikai elemzésével foglalkozva. Ugyanebben az évben elnyertem a Junior Prima díjat Magyar Tudomány kategóriában. Egyetemi adjunktusként egyre több térinformatikai projektben vállalok szakértői feladatokat, 2015 közepétől pedig a Lechner Tudásközpontban irányítom az épített környezeti 2D & 3D adatok integrált térinformatikai elemzését, a Térbeli Szolgáltatások Igazgatóság alapítójaként.

Hajnal Zsolt_honlapra

DR. HAJNAL ZSOLT

A Debreceni Egyetem Állam és Jogtudományi Karának egyetemi adjunktusa vagyok. A fő kutatási területem a magyar és az európai fogyasztóvédelmi jog fejlődése. Disszertációmat 2003-ban védtem meg, azóta több hazai és külföldi oktatási, kutatási program vezetője és résztvevője voltam. A Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesületének munkáját 2003 óta vezetem, a Hajdú-Bihar megyei Békéltető Testület elnöki feladatait 2007 óta látom el.

Laki Balázs_honlapra

LAKI BALÁZS

Az Edutus Egyetem oktatója vagyok, ahol gazdasági, vállalkozásfejlesztési, valamint különböző menedzsment témakörökben tartok kurzusukat. Képzettségemet tekintve matematikus-közgazdász vagyok, széleskörű tapasztalatot gyűjtöttem mind a közszférában, mind a magánszektorban idehaza és külföldön egyaránt. Jól kiismerem magam a brüsszeli és a hazai bürokrácia labirintusában, ügyfeleimnek ezen a téren a különböző pályázatokhoz nyújtok segítséget, emellett adatelemzéssel, modellezéssel, stratégiai tanácsadással és tudásközpontú, több szakágat egyesítő megoldásokkal, tanulmányokkal támogatom a hazai és külföldi kkv-kat, közintézményeket és nagyvállalatokat. Ifjúsági és üzleti mentorprogramok gyakori résztvevője vagyok.

sántha györgy_honlapra

DR. SÁNTHA GYÖRGY

A Szegedi Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán szereztem jogi doktori és európai uniós szakjogász oklevelet. 2003-2008 között az Igazságügyi Minisztérium fejlesztéspolitikai és stratégiai ügyekért felelős szervezeti egységeit, 2008-2011 között az ÁSZ szakmai innovációs és módszertani fejlesztési ügyekért felelős szervezeti egységeit és a 2009-ben útjára indított ÁSZ Integritás Projektet vezettem. 2011 óta az eGov Tanácsadó Kft. közigazgatás-szakmai vezetője vagyok, 2004 óta a Magyary Zoltán E-közigazgatástudományi Egyesület elnökségi tagja. 2011-2018 között a NHIT szakértője voltam. 2016 óta minősített vezetési tanácsadó vagyok (CMC), PhD-hallgatóként megbízott oktató a PPKE Jog- és Államtudományi Karán és az Edutus Egyetemen.

BÍRÓ BALÁZS

Több mint 20 éve kezdtem az idegenforgalomban dolgozni, miután az akkor még Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola Idegenforgalmi és Szálloda szakon 1997-ben végeztem. Ezután 2004-ben a Debreceni Egyetemen közgazdász diplomát is szereztem. Az első munkahelyem még gyakornokként az Egyesült Államokban egy Hilton hotel volt, ahol megismerkedhettem egy profi szálloda működésével. Az utazási informatika világában 1997-től dolgozom. Account managerként kezdtem a Worldspan GDS-nél, majd az Amadeus GDS-nél, ezáltal a magyar repülőjegy értékesítő utazási irodák nagy részével kapcsolatba kerültem. Ezután az American Express Magyarországnál pénzügyi területen sikerült elhelyezkednem, megismerhettem a Magyarországon jelenlévő Top 50 multinacionális vállalat cash menedzsment folyamatait. Az elmúlt 10 évben a Travelport GDS-nél dolgozom, kezdetben Magyarországon, az utóbbi években pedig kelet európai szinten vezetem a kereskedelmi folyamatokat.

Ulcsik Ádám

ULICSÁK ÁDÁM

Egy évtizede dolgozom a fogyasztóvédelem állami intézményrendszerében, kezdetben a Szociális és Munkaügyi Minisztérium fogyasztóvédelmi főreferenseként. Számos alkalommal képviseltem a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóságot többek között az 58 ország fogyasztóvédelmi szervezeteit tömörítő International Consumer Protection and Enforcement Network (ICPEN) ülésein. 2017-től a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, majd az ITM Fogyasztóvédelemért Felelős Helyettes Államtitkárságán dolgoztam. Munkám során összefogtam a minisztérium fogyasztóvédelmi és piacfelügyeleti nemzetközi tevékenységét, közreműködtem a Goods package piacfelügyeleti részének letárgyalásában és a New Deal for Consumers javaslatcsomagra készített magyar tárgyalási álláspont kialakításában és képviseletében. 2017-től elláttam a CPC (Consumer Protection Cooperation-fogyasztóvédelmi együttműködés) összekötő hivatali feladatait. 2020 második felétől a Digitális Jólét Nonprofit Kft. fogyasztóvédelmi és e-kereskedelmi szakértője vagyok.

Suszter Zoltán_honlapra

SUSZTER ZOLTÁN

30 éve kezdtem el foglalkozni a turizmussal. 1992-ben szereztem végzettséget Idegenforgalmi Szakmenedzser Szaktanfolyamon. 1995 óta a Jade Tours utazási irodába dolgoztam ahol 1996-tól mint értékesítési vezető, részt vettem az akkor induló VIP utazási irodai szoftver kifejlesztésében. 1998-tól a Touropa Magyarország Kft-nél dolgoztam, ahol a Gulet Touropa Touristik magyarországi értékesítési vezetője lettem. Itt ismerkedtem meg és később oktattam is a különböző helyfoglalási rendszereket. 2002-ben végeztem a PTE Humánerőforrás egyetemi szakán. 2000-2008 tanítottam a Kodolányi János Főiskolán. 2003 júliusában megnyitottam saját utazási irodámat melyben igyekeztem a kornak megfelelő legmodernebb technológiákat alkalmazva egy modern digitális utazási irodát létrehozni. 2010 óta nagy igény jelentkezett az utazási irodai informatikai rendszerek oktatására és mivel a saját irodámban is ez a fő irány, a digitális iroda, ezért a szakmai tudást a gyakorlatból merítem. A Kultúra és Képzési Bizottság tagja vagyok és azon belül is a Képzésért és Technológiai kérdésekben segítem a szövetséget.

A digitális turizmusmarketing képzés OKTATÓI

tóth alíz_honlapra

TÓTH ALÍZ

2013-ban, 7 évvel ezelőtt csöppentem az online marketing világába, ekkor még gyakornokként kezdtem pályafutásomat Magyarország egyik vezető digitális ügynökségénél. Már ekkor lehetőségem volt olyan illusztris márkák online hirdetésein dolgozni, mint a Lego, H&M, Mondelez vagy a Microsoft. Ezután egy kis- és középvállalkozásokra specializálódó ügynökségnél voltam 1 évig PPC és Google Analytics üzletágvezető. Két évig dolgoztam data analyst munkakörben, ebből 1 évig a Wizzair weboldalának és applikációjának AB teszteléséért feleltem. 2019 óta egy texasi és egy angliai ügynökségnél vagyok senior PPC és webanalitikai specialista és elsősorban a külföldi piacra dolgozom. Ügyfélköröm nagyon széles spektrumon mozog, a turisztikai iparágon át, webshopokon és pénzügyi vállalkozásokon keresztül szinte a legtöbb iparágból volt már ügyfelem. Webanalitikai tapasztalatomból fakadóan mindig az eredmények mérhetőségére fókuszálok és az adatokra alapozva hozok stratégiai döntéseket.

Horvath Adam_honlapra3

HORVÁTH ÁDÁM

Magyarország egyik legnagyobb ügynökségénél, a Mito-nál dolgozom digital analystként. Több éve foglalkozom online platformok teljesítményének mérésével, azok elemzésével, teljes körű riportálásával, és volt szerencsém ügynökségi és ügyfél oldalon is megismerni a folyamatokat. Fő szakterületeim a mérési tervezés, konverzió optimalizálás, egyre növekvő fókusszal a webes felületektől eltérő megoldások felé, mint a mobil applikáció- valamint chatbot analitika. Fontosnak tartom, hogy a jövő online szakemberei mélyreható ismereteket szerezzenek nem csak a webanalitikában rejlő potenciált illetően, hanem annak elméleti és gyakorlati alapjait is elsajátítsák. Célom, hogy minden érdeklődő számára kézzelfogható, a munka világában hasznosítható tudást adjak át, mivel meggyőződésem, hogy a jövő munkaerőpiacán az online folyamatok ismerete – a mérési tervezéstől egészen az adatok elemzéséig – hatalmas előnnyel ruházza fel az embert.

Marczinkó Ágnes_honapra

MARCZINKÓ ÁGNES

Egészen a középiskola végéig front-end fejlesztőnek készültem, majd rájöttem, hogy a programozás nem az erősségem. Az egyetemen így alapképzésben marketinget tanultam, majd a mesterképzésen pénzügyeket. Ez utóbbi nagy segítséget jelent abban, hogy az Excel táblákat rutinosan kezelem, és szeretek modellekben gondolkodni. Egy éve a főállást végleg otthagyva belevessem magamat a szabadúszó létbe. Az elmúlt évben nemcsak a saját márkanevemet indítottam útjára, hanem ma már számos szabadúszóval dolgozom együtt, akikkel együtt építjük a vállalkozás 2.0-ás verzióját a WeLoveDigital reklámügynökséget.

Rétvári Márton Gergely_honlapra

RÉTVÁRI MÁRTON GERGELY

Szabadúszó webdesigner és digitális marketing szakértő vagyok, emellett a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója. A szakterületem felhasználóbarát, hatékony, vevőket produkáló weboldalak tervezése és kialakítása. Az óra során gyakorlati helyzetben kerül bemutatásra egy WordPress alapú oldal kialakítása lépésről-lépésre, amelyet felhasználva a hallgatók saját maguk fogják tudni kialakítani cégük, szolgáltatásuk online jelenlétét az alapoktól kezdve. A tárgy második felében a keresőoptimalizáláson lesz a fókusz, hogy a cégek ne csak megjelenni tudjanak, hanem hatékony módszereket kapjanak arra, hogy a közönségük meg is találja őket.

A képzési program képzései

nézz körül és találd meg a számodra megfelelő képzést

Digitális alapismeretek és alkalmazásuk a turizmusban

Digitális alapismeretek és alkalmazásuk a turizmusban

5 tantárgy - képzési idő: 30 óra
megnézem a képzést

Online rendszerek a turizmusban

Online rendszerek a turizmusban

6 tantárgy - képzési idő: 30 óra
megnézem a képzést

NÉZD MEG AZ EDUTUS EGYETEM TOVÁBBI KÉPZÉSEIT